Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice7. oktober 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Regionalni letni zbornik 2022

Eurostat je danes objavil Regionalni letni zbornik  za leto 2022, ki vsebuje podroben pregled številnih statističnih tem v regijah držav članic EU.

Regionalni letni zbornik 2022

Ponuja regionalne statistične podatke za teme: prebivalstvo, zdravje, izobraževanje, trg dela, življenjske razmere, digitalna družba, gospodarstvo, podjetništvo, raziskave in razvoj, turizem, promet, okolje in kmetijstvo.  

Objavljeni regionalni podatki predstavljajo celovito in bolj kompleksno sliko kot podatki na nacionalni ravni, kar omogoča, da se ugotovijo ne le podobnosti in razlike med regijami podobne velikosti v EU, temveč tudi razlike znotraj posamezne države članice. 

Letošnja publikacija se osredotoča zlasti na pobudo za evropsko leto mladih 2022 ter na vpliv pandemije na prebivalstvo, gospodarstvo, turizem in zaposlovanje. Podrobneje obravnava tudi kazalnike, povezane z vodo, kot so mokrišča, vpliv suše in izkoriščanje vode, pa tudi statistične podatke v zvezi z različnimi vrstami raka.  

Zbornik dopolnjujeta še dve publikaciji Eurostata, in sicer Statistični atlas, ki omogoča interaktivno raziskovanje vseh zemljevidov, predstavljenih v zborniku, in Regije v Evropi za leto 2022, ki ponuja dinamične vizualizacije s kratkimi besedili za boljše razumevanje socialnih, gospodarskih in okoljskih razmer v regijah EU.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
7. oktober 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji