Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice20. junij 2024Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Sing-a-Vision (Zavižaj vizijo)

Zaključila se je letošnja pilotna izvedba projekta Sing-a-Vision (Zavižaj vizijo), v katerem je sodelovalo 1165 dijakov 40 srednjih šol iz vse Slovenije. 

Začel se je projekt Sing-a-Vision (Zavižaj vizijo)

V prvem izzivu, prevajanju poezije iz 8 tujih jezikov v slovenščino, je nastalo 287 prevodov, 45 najboljših je bilo tudi objavljenih v knjižni obliki. Zmagovalni prevod so izdelali dijaki Gimnazije Nova Gorica.

V drugem izzivu je na podlagi prevodov iz prvega izziva, ki so jih ocenili in popravili študenti pod mentorstvom profesorjev s Filozofske fakultete UL, nastalo 62 uglasbitev. Po oceni glasbene komisije, v kateri sta sodelovala tudi Bojan Cvjetićanin in Maja Keuc, je med 6 nominiranci zmagala uglasbitev dijakov Gimnazije Poljane.

V tretjem izzivu je na podlagi uglasbitev nastalo 27 videospotov. Javno glasovanje, kjer je bilo oddanih 10.318 glasov, je kot najboljšega določilo videospot dijakov Škofijske gimnazije Ljubljana, ki si je prislužila tudi naziv najbolj aktivne šole projekta.

Rezultati posameznih izzivov in foto utrinki z zaključne prireditve, ki jo je omogočilo Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, so na voljo tukaj.

»Avtorji projekta smo hvaležni vsem, ki so prepoznali našo vizijo in jo podprli. Ob tem smo tudi veseli, da smo izpolnili in presegli cilje projekta ter ob tem uresničili vsa tri glavna vodila, s katerimi smo nagovarjali mlade: Daj si duška; Nazaj k druženju; Plemenita vizija plemeniti. Več kot očitno je namreč, da so mladi v projektu izkazali svoja bogata znanja, spretnosti in izjemno kreativnost, ob tem pa obudili že skoraj pozabljen pojav druženja v živo in skupinskega ustvarjanja,« je poudaril Matej Škorjak, vodilni avtor in vodja projekta Sing-a-Vision.

Več informacij

Datum objave
20. junij 2024
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji