Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice1. oktober 2021

Skupni urad za krepitev sistema Galileo

Danes so Evropska komisija, Evropska vesoljska agencija (ESA) in Agencija Evropske unije za vesoljski program (EUSPA) ustanovile skupni urad v okviru Komisije, da bi pomagale upravljati in razvijati evropski globalni navigacijski sistem Galileo.

Sentinel: Space photos of the European Space Agency (ESA)

Z združevanjem sil in talentov za izboljšanje zmogljivosti sistema Galileo, bo skupni urad podprl Komisijo pri upravljanju programa in olajšal koordinacijo z ESA in EUSPA. Skupni urad bo pomagal koordinirati proces upravljanja tveganj programa in zagotovil, da bodo tveganja obravnavana brez zamud in prekoračitve stroškov.

Skupni urad bo sistemu Galileo pomagal pri razvoju v hitro spreminjajočem se in konkurenčnem okolju, kar bo označilo nov začetek v sodelovanju med Komisijo, ESA in EUSPA. Sestavljali ga bodo po trije člani iz vsake organizacije, ki bodo delovali pod vodstvom Komisije.

Galileo zagotavlja natančne in zanesljive informacije o položaju in času za avtonomne in povezane avtomobile, železnice, letalstvo in druge sektorje. Prve storitve za javne oblasti, podjetja in državljane je začel izvajati decembra 2016.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
1. oktober 2021