Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice16. januar 2024Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Sredstva EU za prepoznavnost evropske literature

Evropska komisija je danes v okviru programa Ustvarjalna Evropa objavila razpis za leto 2024 za povečanje prepoznavnosti evropskih literarnih evropskih književnih del

Evropska komisija je danes v okviru programa Ustvarjalna Evropa objavila razpis za leto 2024 za povečanje prepoznavnosti evropskih literarnih evropskih književnih del (grafika stiliziranih obrazov moškega in ženske s kupom knjig)

Namen te pobude, ki bo s proračunom v višini 5 milijonov evrov podprla 40 projektov, je olajšati prevajanje, objavljanje, distribucijo in promocijo različnih oblik evropskih leposlovnih del, vključno z romani, poezijo in stripi.

Podpora projektom se razlikuje glede na njihov obseg, in sicer od manjših projektov (do 10 knjig, do 100.000 evrov), projektov srednjega obsega (do 20 knjig, do 200.000 evrov) do obsežnih projektov (vsaj 21 knjig, do 300.000 evrov). Projekti morajo izpolnjevati splošne pogoje za upravičenost in zajemati najmanj pet prevodov. 

Rok za prijavo je 16. april letos. Podrobnejše informacije in postopki prijave so na voljo tukaj.

V vsaki sodelujoči državi so na voljo centri Ustvarjalna Evropa (Creative Europe Desks) za vprašanja, pomoč v zvezi s programom in sodelovanje z organizacijami v drugih državah. Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji deluje v okviru zavoda Motovila.

Več:

Več informacij

Datum objave
16. januar 2024
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji