Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice24. marec 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

SURE zaščitil delovna mesta in podprl okrevanje

Komisija je danes objavila tretje polletno poročilo o izvajanju in učinku instrumenta SURE, s katerim se zagotavljajo sredstva v višini 100 milijard evrov za zaščito delovnih mest in prihodkov, ki jih je prizadela pandemija COVID-19.

Demography in the EU, ages 20-30 - Italy

Poročilo potrjuje ugotovitve iz prejšnjih dveh polletnih poročil, in sicer, da je bil instrument SURE uspešen pri blaženju posledic pandemije in podpiranju okrevanja v letu 2021. K temu okrevanju so med drugim prispevali nacionalni ukrepi na trgu dela, podprti z instrumentom SURE, ki so tako v letu 2020 zaščitili delovna mesta 1,5 milijona ljudi.

Instrument SURE je ključni element celovite strategije EU za zaščito državljank in državljanov ter ublažitev izredno negativnih socialno-ekonomskih učinkov pandemije COVID-19. Zagotavlja finančno podporo v obliki posojil, ki jih EU pod ugodnimi pogoji odobri državam članicam za financiranje nacionalnih shem skrajšanega delovnega časa, podobnih ukrepov za ohranitev delovnih mest in zagotavljanje dohodkovne podpore, zlasti samozaposlenim, ter nekaterih zdravstvenih ukrepov.

Več:

Več informacij

Datum objave
24. marec 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji