Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice7. februar 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Tretji evropski državljanski forum Konference o prihodnosti Evrope

Med 11. in 13. februarjem bo v sklopu Konference o prihodnosti Evrope v Maastrichtu na Nizozemskem potekal tretji evropski državljanski forum.

Conference on the Future of Europe: European Citizens' Panel (Warsaw, 07-09/01/2022)

Med 11. in 13. februarjem bo v sklopu Konference o prihodnosti Evrope v Maastrichtu na Nizozemskem potekal tretji evropski državljanski forum. Okrog 200 udeležencev in udeleženk različnih starosti in ozadij iz vseh držav EU bo na srečanju sprejelo priporočila o izzivih Evrope na področju migracij in prihodnje vloge EU v svetu. O priporočilih bo nato razpravljala plenarna skupščina Konference 11. in 12. marca v Strasbourgu v Franciji.

Prvi tri državljanski forumi so bili namenjeni evropski demokraciji, vrednotah in pravicah, pravni državi in varnosti ter podnebnih spremembah, okolju in zdravju. Teme zadnjega, četrtega foruma v Dublinu 25.–27. februarja pa bodo močnejše gospodarstvo, socialna pravičnost in delovna mesta, izobraževanje, kultura, mladina in šport ter digitalna preobrazba.

Evropski državljani in državljanke so vabljeni, da še naprej prispevajo svoje izkušnje in zamisli o prihodnosti Evrope na večjezični digitalni platformi konference o prihodnosti Evrope.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
7. februar 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji