Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice14. april 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Uredba o razkritjih v zvezi s trajnostnostjo

Evropska komisija je danes objavila odgovore na vprašanja evropskih nadzornih organov o uredbi o razkritjih v zvezi s trajnostnostjo (SFDR).

zelena potrošnja

Cilj teh vprašanj in odgovorov je pomagati udeležencem na finančnem trgu pri uporabi uredbe, zlasti v okviru zahtev regulativnih tehničnih standardov, ki veljajo od januarja letos. Prispevajo tudi k pojasnitvi interakcije med to uredbo in različnimi elementi okvira za trajnostno financiranje.

Evropska komisarka za finančne storitve, finančno stabilnost in unijo kapitalskih trgov Mairead McGuinness je povedala: »Uredba SFDR je prva uredba, ki določa pravila o tem, kako bi morali udeleženci na finančnem trgu razkriti informacije, povezane s trajnostnostjo. Uporaba zahtev te uredbe je izziv za industrijo in regulatorje, cilj teh vprašanj in odgovorov pa je zagotoviti smernice za lažje pravilno izvajanje pravil. Hkrati bomo nadaljevali s celovito oceno SFDR, s poudarkom na zagotavljanju pravne varnosti, večji uporabnosti in blažitev zelenega zavajanja. Javno posvetovanje je načrtovano za jesen.«

Več:

 

Več informacij

Datum objave
14. april 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji