Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice20. november 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Začasni okvir za krizne razmere in prehod

Evropska komisija je sprejela spremembo začasnega okvira državne pomoči za krizne razmere in prehod, da bi za pol leta podaljšala nekatere oddelke okvira, namenjene za krizno odzivanje po ruski agresiji proti Ukrajini in po rekordnem povečanju cen en

Začasni okvir za krizno pomoč

Začasni okvir za krizne razmere in prehod je bil ključno orodje, na podlagi katerega so lahko države članice v času izjemnega gospodarskega šoka podjetjem zagotovile nujno potrebno podporo. Vendar je bil okvir zasnovan kot izjemen in časovno omejen.

»Po skoraj dveh letih uporabe okvira so trgi energije stabilnejši, pa tudi gospodarske razmere se izboljšujejo. Zato smo se odločili, da se lahko krizna orodja okvira postopno opustijo. Hkrati ostaja negotovost glede zimske ogrevalne sezone, ki je pred vrati. Z današnjo omejeno prilagoditvijo postopnega opuščanja bo državam članicam omogočeno, da prizadetim podjetjem po potrebi zagotovijo varnostno mrežo, olajšana pa bo tudi uvedba upravnih postopkov«, je pojasnil evropski komisar za politiko konkurence Didier Reynders.

Več:

Več informacij

Datum objave
20. november 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji