Preskoči na glavno vsebino
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice19. oktober 2023Predstavništvo v Sloveniji

Zahteva po informacijah Meti in TikToku

Evropska komisija je danes v skladu z aktom o digitalnih storitvah družbama Meta in TikTok poslala zahtevo po informacijah

Skupna pravila o obveznostih in odgovornosti posrednikov na enotnem trgu bodo prvič prinesla nove priložnosti za čezmejne digitalne storitve, hkrati pa zagotovila visoko raven zaščite za vse uporabnike ne glede na kraj bivanja v EU.

Družbi poziva, naj zagotovita več informacij o ukrepih, ki sta jih za zaščito integritete volitev in v luči terorističnih napadov Hamasa v Izraelu sprejeli za izpolnjevanje obveznosti v zvezi z ocenami tveganja in ukrepi za zmanjšanje tveganj, povezanih z razširjanjem nezakonitih vsebin – zlasti terorističnih in nasilnih vsebin in sovražnega govora –, dezinformacij in morebitnimi negativnimi učinki na uveljavljanje temeljnih pravic. TikTok mora zagotoviti tudi informacije v zvezi z varstvom mladoletnikov na spletu.

Družbi morata zahtevane informacije Komisiji predložiti do 25. oktobra oziroma do 8. novembra letos, Komisija bo na podlagi ocene njunih odgovorov ocenila naslednje korake, med katerimi so lahko tudi globe za nepravilne, nepopolne ali zavajajoče informacije, če pa družbi ne odgovorita, jima lahko naloži tudi periodične denarne kazni.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
19. oktober 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji