Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice14. junij 2023Predstavništvo v Sloveniji

Eurobarometer: digitalno desetletje

Večina Evropejcev meni, da bodo digitalne tehnologije ključnega pomena v njihovem vsakdanjem življenju, kaže nedavna raziskava Eurobarometer.

Digital EU

Štirje od petih vprašanih menijo, da digitalne tehnologijepostajajo vse pomembnejše v vsakdanjem življenju in da bi morala Evropa sprejeti več ukrepov za zagotovitev uspešne digitalne preobrazbe, s čimer bi potrdila vizijo in politiko digitalnega desetletja Evrope. Večina anketiranih tudi podpira boljšo povezljivost in kibernetsko varnost ter večje izobraževanje in usposabljanje za razvoj digitalnih znanj in spretnosti. Vendar jih le polovica meni, da so digitalne pravicein načela v Evropi dobro zaščiteni. Še posebej so zaskrbljeni, ko gre za varnost otrok in mladih. 

Program politike digitalnega desetletja določa skupne cilje za leto 2030, ki temeljijo na skupnih evropskih vrednotah. Osredotoča se na štiri glavne točke: digitalna znanja in spretnosti, digitalna infrastruktura, digitalizacija podjetij in digitalne javne storitve. V okviru digitalnega desetletja se bo vsako leto ocenjeval napredek pri doseganju ciljev EU ter pri izvajanju digitalnih pravic in načel. 

Več:

Več informacij

Datum objave
14. junij 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji